Opening Jeu de boulesbaan in de Erflanden

Afgelopen zaterdag was het zover: de feestelijke opening van de nieuwe Jeu de boulesbaan in de Erflanden. Dankzij een fantastische bijdrage van Stichting voor Elkaar van Univé Stad en Land en de Smederijen, en de samenwerking met Koekoek Hoveniers, is deze prachtige baan tot stand gekomen.

Foto opening Jeu de boulesbaan in de Erflanden

De bewoners van de Noorddreef en de Bittervoorn verzamelden zich om de opening bij te wonen. Ria Mulder-Pathuis van Univé en Stijn de Vries, de bedenker van het project, hadden de eer om samen het lint door te knippen. Stijn had vorig jaar het idee voor de baan bedacht, met als doel meer ontmoetingen en activiteiten in de Erflanden te stimuleren.

De baan is voor iedereen toegankelijk en er zijn bankjes geplaatst waar mensen kunnen aanmoedigen of gewoon een praatje kunnen maken. “Voel je welkom!” is dan ook het motto.

Dat de baan een verbindende werking heeft, bleek al snel. Direct na de opening werd er een potje jeu de boules gespeeld. Voor de kinderen was er een speurtocht en een gezellige Bingo georganiseerd. De dag werd afgesloten met een straat barbecue, waar buurtbewoners genoten van koffie en lekkernijen.

Het was een dag vol plezier en verbinding, en gezelligheid.